Τα κρασιά μας

Winelist

For Wine Lovers

afiARTis

Ο afiARTis, εξαιρετικός λευκός ξηρός οίνος με μεγάλη πολυπλοκότητα αρωμάτων, δημιουργήθηκε από πρόρωγο μούστο και στη συνέχεια από blend των ποικιλιών Μαλαγουζιά, chardonnay και Ασύρτικο. Η δημιουργία αυτού του οίνου έγινε για να ενθουσιάσει τους ουρανίσκους του συνόλου και να αναρωτηθούν οι γνώστες του κρασιού για το terroir της Καρπάθου. Η εμφιάλωση του έγινε σε 1400 αριθμημένες φιάλες.

MYLOS

Ο MYLOS, ερυθρός ξηρός οίνος, πήρε το όνομα του από τον παλιό αλευρόμυλο των Μενετών όπου έχει εγκατασταθεί και το οινοποιείο μας. Η οινοποίηση του έχει γίνει από την εξαιρετική Αιγαιοπελαγίτικη ποικιλία Μαύρη Κουντούρα ή Μανδηλαριά. Με γνώμονα την αναζήτηση εξαιρετικού ερυθρού οίνου από τους επισκέπτες του τόπου μας την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, δημιουργήσαμε με ιδιαίτερη οινοποίηση έναν εξαιρετικό οίνο, ο οποίος έχει την δυνατότητα να σερβιριστεί δροσερός, ώστε να συνοδεύει άριστα όλα τα καλοκαιρινά αιγαιοπελαγίτικα εδέσματα. Η εμφιάλωση του έγινε σε 1400 αριθμημένες φιάλες. 

Wines of Karpathos Islands

ZAZOPETRA

Η ZAZOPETRA, μονοποικιλιακός λευκός ξηρός οίνος Περιορισμένης Γεωγραφικής Ένδειξης. Εξαιρετικός οίνος από την γνωστή ποικιλία chardonnay. Τα άριστα αποτέλεσμα αυτής της οινοποίησης θα καταπλήξουν και θα λύσουν της απορίες των μυημένων οινόφιλων για το terroir της Καρπάθου. Η εμφιάλωση του έγινε σε 1400 αριθμημένες φιάλες.

Anemoessa

H Anemoessa, πρόρωγος μονοποικιλιακός ροζέ ξηρός οίνος Περιορισμένης Γεωγραφικής Ένδειξης. Εξαιρετική οινοποίηση με βαθύ ρουμπινί χρώμα και ροδοκόκκινες ανταύγειες. Η οινοποίηση του έγινε από την Αιγαιοπελαγίτικη ποικιλία Μαύρη Κουντούρα ή Μανδηλαριά. Τα αρώματα του ξυπνούν στον ουρανίσκο ανοιξιάτικες μνήμες τριαντάφυλλου και άγριας φράουλας. Μοναδικός ροζέ οίνος που δεν φοβάται τον χρόνο. Η εμφιάλωση του έγινε σε 1400 αριθμημένες φιάλες. 

#wine #lovers

Τα κρασιά μας

Ανακαλύψτε τους πρώτους Περιορισμένης Γεωγραφικής Ένδειξης οίνους από το νησί της Καρπάθου

afiARTis

Οίνος Λευκός Ξηρός προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη Δωδεκάνησα

Υψηλής ποιότητας πρόρωγο, με ανοιχτό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Άρωμα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων με νότες βανίλιας, λουλουδιών και βοτάνων. Ευχάριστη, μέτρια οξύτητα και έντονη, μακρά επίγευση. Συνδυάζεται με λιπαρά ψάρια, οστρακοειδή, τυριά, ριζότο και λευκά κρεατικά. Σερβίρεται στους 10’- 11’C για να αναδείξει τη φρεσκάδα και την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του.

MYLOS

Οίνος Ερυθρός Ξηρός προστατευμένη γεωγραφική ένδειξη Δωδεκάνησα

Μονοποικιλιακός οίνος με βαθύ ερυθρό χρώμα. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Η νησιωτική αυτή ποικιλία δίνει έναν οίνο με μέτρια οξύτητα και συνθέτη επίγευση που συνοδεύει τέλεια ψητό κρέας ή κίτρινα τυριά.  Σερβίρεται στους 14’ -16’ C ή δροσερό στους 10’ -11’ C.                                                  

Anemoessa

Οίνος ροζέ Ξηρός προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη Δωδεκάνησα

Υψηλής ποιότητας πρόρωγο, με βαθύ ρουμπινί χρώμα και ροδοκόκκινες ανταύγειες. Ελκυστικό μπουκέτο αρωμάτων, ανοιξιάτικου τριαντάφυλλου και άγριας φράουλας. Ευχάριστη κομψή οξύτητα με αρκετά πικάντικη επίγευση μπαχαρικών. Συνδυάζεται άριστα με τη μεσογειακή κουζίνα και σερβίρεται στους 10’- 11’C για να αναδειχθεί η φρεσκάδα του. 

Zazopetra

Οίνος Λευκός Ξηρός προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη Δωδεκάνησα

Ανοιχτό χρυσαφί χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Δροσερά αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Γεύσεις φρουτώδεις με γήινες νότες, μέτρια προς υψηλή οξύτητα και μια μακρά λεμονάτη επίγευση . Συνδυάζεται με λιπαρά ψάρια , οστρακοειδή , τυριά  και λευκά κρεατικά με πλούσιες σάλτσες. Σερβίρεται στους 10’- 11’C.